ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/1, 19.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ




Το «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης 1940-44» ιδρύθηκε το 2009 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας. Στεγάζεται στο Δημαρχείο Λαμίας (οδός Φλέμιγκ - κτίριο πρώην Νοσοκομείου), στο βορειοδυτικό τμήμα του ισογείου και αποτελείται από 4 αίθουσες και γραφείο- βιβλιοθήκη.
Περιέχει μια σειρά από εκθέματα (στολές, όπλα, ημερολόγια, προσωπικά αντικείμενα, λάφυρα κλπ), φωτογραφίες, χάρτες, εφημερίδες και άλλο υλικό, το οποίο αναφέρεται στην περίοδο αυτή είτε χρονολογικά είτε θεματικά.

Τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, ενόψει και της περιόδου Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, όπου κυριαρχούν κορυφαίες επέτειοι με γενικό αλλά και τοπικό χρώμα, προγραμματίζουν Ημερίδα γνωριμίας των εκπαιδευτικών με το Μουσείο.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου από 18.30 έως 19.30  και μπορούν να την παρακολουθήσουν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1. Ξενάγηση και γνωριμία με τις αίθουσες, τα εκθέματα και τη βιβλιοθήκη του Μουσείου (Τζ. Παπαγιαννοπούλου- Βασ. Μάργαρης - Γ. Αναγνώστου)
2. Σύντομη παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος (Γ. Σταυρόπουλος – Γ. Αναγνώστου)
3. Συζήτηση και απάντηση σε τυχόν απορίες
4. Παράδοση ενημερωτικού υλικού σε κάθε εκπαιδευτικό

Για την έγκαιρη και επαρκή ετοιμασία του ενημερωτικού υλικού παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο Γρ. Σχ. Δραστηριοτήτων τηλεφωνικά ή με ΦΑΞ στο 2231030647, με e-mail στο sxoldras_afth@yahoo.gr ή και τηλεφωνικά στο Μουσείο Αντίστασης (κ. Μάργαρης) στο 2231351079, έως και την Παρασκευή 30/9.

Το Μουσείο μπορούν να επισκέπτονται σχολικές ομάδες, κατόπιν προσυνεννόησης. Για τις σχολικές ομάδες που θα το επισκεφθούν, υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης από εθελοντές εκπαιδευτικούς με τη βοήθεια και της σύγχρονης τεχνολογίας.
Όσα σχολεία ενδιαφέρονται για επίσκεψη, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2231351079, 6974515424, εργάσιμες ήμερες και από ώρα 10.00 έως 13.00 (υπεύθυνος ο κ. Β. Μάργαρης).
Το Μουσείο διαθέτει και μια μικρή βιβλιοθήκη αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο μπορεί να δανείζει στα σχολεία.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της σχολικής σας μονάδας.
  
Ο   Διευθυντής Π.Ε. Φθιώτιδας
      Γκούμας Ευθύμιος


Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

«Παρατήρηση και αναγνώριση πουλιών στο δέλτα του Σπερχειού»

Ανακοίνωση
               
                Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης  Στυλίδας-Υπάτης και Καρπενησίου,  στο πλαίσιο του δικτύου «Άγρια πανίδα σε κίνδυνο» και με αφορμή την ημέρα «Πανευρωπαϊκής γιορτής πουλιών»,  διοργανώνουν από κοινού  δράση με θέμα:
  
«Παρατήρηση και αναγνώριση  πουλιών στο δέλτα του Σπερχειού»

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Εισηγητής-επιμορφωτής:  Χριστόπουλος Απόστολος, Γεωπόνος, Μέλος της Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Διάρκεια: Πέντε(5) διδακτικές ώρες

§         Η Δράση απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς και πολίτες γενικότερα των περιφερειακών ενοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας,  με ενδιαφέροντα σε θέματα ορνιθοπανίδας. Οι ενδιαφερόμενοι θα κινηθούν προς τον τόπο συνάντησης με δικά τους μέσα.
§         Θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνες για τα δύο ΚΠΕ.
§         Τα δύο ΚΠΕ θα διαθέσουν στους συμμετέχοντες τον απαιτούμενο εξοπλισμό παρατήρησης.

Πρόγραμμα

10:45 - 11:00       Συγκέντρωση των ενδιαφερομένων στην  «ΕΠΑΥΛΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΡΓΩΝ»,                                                 περιοχή  Μεγάλη Βρύση
11:00 – 11:30      Αναχώρηση για το Δέλτα, εξοικείωση με τα όργανα παρατήρησης
11:30 – 14:00      Παρατήρηση και αναγνώριση πουλιών
14:00 – 14:30      Συζήτηση


                                                                   Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης
                                                                                              Κουτμάνης Παναγιώτης

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ (του Σελ Σιλβερστάιν)


Wheeling2help: 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 100 ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΑΜΑΞΙΔΙΩΝ



Η εθελοντική οργάνωση Wheeling2help σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων, διοργανώνουν τη μεγαλύτερη γιορτή εθελοντισμού στην πόλη μας το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2016 στην πλατεία Πάρκου (17:00 – 21:00).
Όλοι οι Σύλλογοι Αναπηρίας της Φθιώτιδας, Αθλητικοί και Πολιτιστικοί σύλλογοι, πλήθος εθελοντών, φορέων και χορηγών θα είναι εκεί. (πηγή MAG24)

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΡΙΤΗ 6/9 ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα σχολικά του είδη για μια χρονιά γεμάτη νέα τετράδια και μολύβια!ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ

Με γεωμετρική πρόοδο, από την ηλικία των έντεκα ετών, έως την ώριμη εφηβεία εμφανίζεται η σχολική οσφυαλγία σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, όπως αναφέρει ο Διδάκτωρ ορθοπαθητικής, και επιστημονικός συνεργάτης, του πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γουδέβενος, στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή 104,9 Μυστικά Υγείας.Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ