ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/1, 19.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ LET'S DO IT GREECE

Οι δράσεις αυτές είναι προαιρετικές και αφορούν παρεμβάσεις της σχολικής κοινότητας στο χώρο του σχολείου ή και αλλού στο τοπικό περιβάλλον.  Την εφετινή χρονιά οι δράσεις μπορούν να γίνουν και σε κτήρια ή χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος,  όποια ημέρα της εβδομάδας μεταξύ 11 και 15 Απριλίου αποφασίσει η σχολική μονάδα.
Αυτές  μπορεί να περιλαμβάνουν:

Φύτευση της σχολικής αυλής με δέντρα ή λουλούδια ή λαχανικά ή και με γλάστρες, αν δεν υπάρχουν παρτέρια.
Οργάνωση εθελοντικού καθαρισμού της αυλής και των τάξεων.
Αισθητική βελτίωση του σχολικού χώρου με βάψιμο ή και ζωγραφική κάποιων εξωτερικών/εσωτερικών τοίχων ή και τάξεων.
Οργάνωση δράσεων κινητοποίησης όλων των μαθητών: α) ενημέρωση με μικρές παρουσιάσεις σχετικά με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση, β) παρουσίαση του έργου και της δράσης ομάδων εθελοντών της περιοχής μας, γ) επικοινωνία με άλλα σχολεία της περιοχής και ανταλλαγή ιδεών, δ) προτροπή σε συμμετοχή και ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού με δημιουργία αφίσας, τραγουδιών και σκίτσων.
Καταγραφή και διαχωρισμός των απορριμμάτων. Ποια από αυτά μπορούν να ανακυκλωθούν; Οργάνωση της μεταφοράς τους στον πλησιέστερο κάδο ανακύκλωσης. Έρευνα σχετικά με τη δυνατότητα μείωσης των απορριμμάτων του σχολείου, πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό; Υπάρχουν και «χρήσιμα σκουπίδια», οργάνωση εργαστηρίου χειροτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά (trash art).
Συγγραφή και δραματοποίηση σύντομων θεατρικών δρώμενων από τους μαθητές. Οργάνωση διαγωνισμού και βράβευση της καθαρότερης και αισθητικά ωραιότερης τάξης με βραβείο που θα φιλοτεχνήσουν οι ίδιοι οι μαθητές. Οργάνωση ομάδας «δημοσιογράφων» του σχολείου που φωτογραφίζουν, γράφουν τα κείμενα και αναρτούν στην ιστοσελίδα του σχολείου τις δράσεις της «Εβδομάδας Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016».
Οργάνωση εκδήλωσης με το πέρας των δράσεων, στο τέλος της εβδομάδας σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, φέρνοντας στο σχολείο υγιεινά σπιτικά φαγητά, φρούτα και γλυκά.
Καταγραφή των εμπειριών και συναισθημάτων που γέννησαν οι δράσεις στην σχολική κοινότητα.
Υιοθεσία κάποιας περιοχής ή κτηρίου περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος κ.α.

Ήδη, τις προηγούμενες χρονιές η συμμετοχή των σχολικών μας μονάδων ήταν μεγάλη και ενδιαφέρουσα. Όσες σχολικές μονάδες επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν στη διεύθυνση:  http://www.letsdoitgreece.org

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) έχει ήδη εγγραφεί και θα στηρίξει  τις δράσεις των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου