Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΙΔ ΕΦΟΡΕΙΑ Π.ΚΛ. ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Η ΙΔ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ,  ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: 


1.              Να γίνονται επισκέψεις αρχαιολόγων στα σχολεία διαφόρων περιοχών της Φθιώτιδας, μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων και να παρουσιάζονται τα αρχαιολογικά και ιστορικά δεδομένα της περιοχής, με τρόπο ανάλογο της ηλικίας των μαθητών. Οι περιοχές που προτείνονται είναι: Νέο Μοναστήρι, Δομοκός, Στυλίδα, Αχινός, Πελασγία, Γλύφα, Υπάτη, Σπερχειάδα, Μακρακώμη, Καμένα Βούρλα, Άγιος Κωνσταντίνος, Λιβανάτες, Αταλάντη, Τραγάνα, Ελάτεια και Λαμία.
2.            Να δοθεί η δυνατότητα επίσκεψης και ξενάγησης σχολείων στη συνεχιζόμενη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο του υγρότοπου Αγίας Παρασκευής – Μεγάλης Βρύσης.
3.    Να δοθεί η δυνατότητα επίσκεψης και ξενάγησης σχολείων της ανατολικής Φθιώτιδας στη συνεχιζόμενη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο βόρεια του Αχινού, ο οποίος αποκαλύφθηκε με αφορμή τα έργα κατασκευής της ΠΑΘΕ.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 22310306467 [sxoldras_afth@gmail.com] ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ 1 ΚΑΙ 2 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔ'  ΕΠΚΑ [ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΚΥΡΙΑ ΤΗΛΕΛΗ] 2231029992 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου