ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/1, 19.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΡΤ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ- ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Το ηλεκτρονικό αυτό εργαλείο, χρήσιμο για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, έχει σχεδιάσει το αρχείο της ΕΡΤ και είναι έτοιμο προς χρήση. Με τέσσερα κλικ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ΕΡΤ πάει σχολείο» προσφέρει συμπληρωματική γνώση στους μαθητές και συνάμα είναι ένα σημαντικό βοήθημα για τους δασκάλους και καθηγητές στη διδασκαλία.
Εύκολο και χρηστικό, το πρόγραμμα - στα πρότυπα των ανάλογων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με μπούσουλα το e-learning (ηλεκτρονική μάθηση) - δεν υποκαθιστά τη βασική εκπαίδευση ή τον ρόλο του εκπαιδευτικού, όπως αποσαφηνίζεται. «Προσφέρει όμως συμπληρωματική γνώση», ανέφεραν κύκλοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, και μάλιστα με δωρεάν πρόσβαση. Ο μαθητής δεν περιορίζεται στις αράδες του σχολικού κειμένου, αλλά «διευρύνει τον ορίζοντά του μέσα από την πραγματικότητα της εικόνας, βλέποντας πρόσωπα και γεγονότα που ενδεχομένως να συνέβησαν προτού γεννηθεί».
Το εγχείρημα άρχισε να υλοποιείται πριν από περίπου έξι μήνες. Το επιστημονικό προσωπικό του αρχείου της ΕΡΤ (κυρίως φιλόλογοι και ιστορικοί) έκανε αντιστοίχιση της διδακτέας ύλης - ανεβασμένη στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας - με τα ψηφιοποιημένα θέματα από την ηλεκτρονική κιβωτό του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ Η ΕΡΤ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου