Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ

Όπως σας είναι γνωστό η εφετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο (1541-1614), με αφορμή τη συμπλήρωση τετρακοσίων χρόνων από το θάνατο του.
Στα πλαίσια των σχετικών εκδηλώσεων τα γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» και το Γραφείο Europe Direct του Δήμου Λαμιέων, ανέπτυξαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα- αφιέρωμα στον Δ. Θεοτοκόπουλο (El Greco), την  εβδομάδα από Δευτέρα 7 έως και 11 Απριλίου, με σκοπό την ανάδειξη της ζωής και του έργου του.
Το Αφιέρωμα περιλάμβανε Έκθεση 20 αναπαραγωγών των σημαντικότερων έργων του μεγάλου ζωγράφου, στην Αίθουσα Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας (Αινιάνων 6) και  εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές σχολείων της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης στοn ίδιο χώρο.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των σχολείων για την παρακολούθηση του προγράμματος, η διάρκειά του παρατείνεται έως και την Τετάρτη 21 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενες σχολικές ομάδες θα μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση κάθε Τρίτη και Τετάρτη, μετά από επικοινωνία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων τηλεφωνικά ή με Φαξ στο 2231030647 ή και με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση sxoldras_afth@yahoo.gr . Η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας θα υποδέχεται τις προγραμματισμένες επισκέψεις των μαθητών από 9.00 - 13.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου