Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

«Βιωματικό Σεμινάριο: Το σκάκι στην Παιδαγωγική Διαδικασία»

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Λαμίας διοργανώνουν 3ήμερο Σεμινάριο, με θέμα «Το Σκάκι στην Παιδαγωγική Διαδικασία», διάρκειας 11 διδακτικών  ωρών, το οποίο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η συζήτηση, ενημέρωση και εφαρμογή πρακτικών σχετικά με την εκπαιδευτική αξία του πνευματικού αυτού παιχνιδιού και του ρόλου που μπορεί να παίξει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών.
Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Σκακιστικής Ακαδημίας Λαμίας, Μακροπούλου 93 (Α΄ ΚΑΠΗ Λαμίας) στις παρακάτω ημερομηνίες: Δευτέρα 20/10: 18.00-20.30, Τρίτη 21/10: 17.30 - 21.00 (19.00 -19.10 διάλειμμα) και Τετάρτη 22/10: 17.30 - 20.30 (19.00 -19.10 διάλειμμα).
Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν, με βιωματικό κι ευχάριστο τρόπο, είναι:
Α. ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ - ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ( 3  ώρες )
Β. ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΣΚΑΚΙ - ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ- ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΔΟΜΗ – ΑΓΩΝΕΣ   ( 5  ώρες )
Γ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΩ ΕΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ- ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ  (3 ώρες )
Θα ακολουθήσει πρακτική εφαρμογή με την διεξαγωγή του σκακιστικού τουρνουά ΚΥΠΕΛΛΟ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΑΜΙΑΣ «ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ 2015» (προαιρετική συμμετοχή). Οι λεπτομέρειες της προκήρυξης των σκακιστικών αυτών αγώνων, θα αναλυθούν στην Γ’  Ενότητα των σεμιναρίων.
   Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Δηλώσεις συμμετοχής (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, σχολική μονάδα) έως και Παρασκευή 17/10 στο Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων με e-mail, φαξ ή και τηλεφωνικά (2231030647).
Όσοι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το αντίστοιχο περυσινό σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν ξανά τη δεύτερη μέρα που περιλαμβάνει εκμάθηση και πρακτική εξάσκηση στο σκάκι.
Για όσους ενδιαφερόμενους εκπ/κούς απουσιάσουν από το συγκεκριμένο σεμινάριο, η προκήρυξη του σκακιστικού τουρνουά «ΚΥΠΕΛΛΟ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΑΜΙΑΣ 2015», θα αναρτηθεί στο ιστολόγιο της Σκακιστικής Ακαδημίας Λαμίας στην δ/νση: http://snolamias.blogspot.gr/  καθώς και  στην ιστοσελίδα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, www.esske.net .

Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης
Ευθύμιος Γκούμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου