ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/1, 19.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Με αφορμή την 2α  Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου -επέτειο γέννησης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν- η Σχολική Σύμβουλος 30ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κ. Βασιλική Μιχαηλίδου και η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολ. Δραστηριοτήτων) διοργανώνουν την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 εορταστική και επιμορφωτική Ημερίδα, στην αίθουσα συναυλιών του Δημ. Ωδείου Λαμίας (οδός Μακροπούλου, νέο κτήριο), με το παρακάτω  πρόγραμμα:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
17.00 – 17.15 Προσέλευση
17.15 – 17.30 Τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Δημ. Ωδείου Λαμίας (διδασκαλία Μιχ. Παπαπέτρου- συνοδεία στο πιάνο Ελ. Οικονόμου)
17:30- 18:00 Μια ιστορία για την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού Βιβλίου (Βασ. Μιχαηλίδου, Σχολική Σύμβουλος 30ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής) Απαγγελία ποιημάτων –μηνυμάτων από τις Σχολικές Συμβούλους Δ.Ε. της 2ης & 3ης  Περιφέρειες, κκ. Χρυσαυγή Γλένη & Φανή Κουδιγκέλη
18:00-18:05 Απαγγελία ποιήματος για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (Κων/να Τσούμα, Φιλόλογος)
18:05 – 18:25  Παράσταση Μαριονέτας  πάνω σε κείμενο του Γρ. Ξενόπουλου, από τη «Διάπλαση  των Παίδων» (Αλίκη Σταμάτη – Αθ. Μπακολουκά- Παν. Γάκη , Νηπιαγωγοί)
18:25-18:30 Απαγγελία ποιημάτων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (Κων/να Τσούμα, Φιλόλογος)
18.30 – 18.50 Αφήγηση «Το παραμύθι της ζωής του Άντερσεν» (Γάκη Παναγιώτα, Νηπιαγωγός).
18.50 – 19.30 Γνωριμία με μία συγγραφέα: η κ. Λίνα Σωτηροπούλου (υποψήφια για το βραβείο βιβλίου αφήγησης του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ) συζητά με τους συμμετέχοντες για τη σχέση παιδιού και βιβλίου και αφηγείται ζωντανά την ιστορία του βιβλίου της
19.30 – 20.30 Μετάβαση στο χώρο του παλαιού κτηρίου του Ωδείου (αρχοντικό Πλατή) – Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και Εικαστικής Δημιουργίας με τη συμμετοχή παιδιών.
Υπεύθυνη εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής: Λίνα Σωτηροπούλου (συγγραφέας)
Υπεύθυνη εργαστηρίου Εικαστικής Δημιουργίας Σουζάνα Αθανασιάδου (εκπ/κός)

Το εικαστικό μέρος είναι προσανατολισμένο στην χαρτοκοπτική, προσφιλή ενασχόληση του Χανς Κρίστιαν  Άντερσεν. Στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν θα δοθεί υλικό από τα εργαστήρια, το οποίο, αν θέλουν, θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στις σχολικές τους μονάδες.
Η συμμετοχή παιδιών Προσχολικής και Σχολικής ηλικίας είναι  ευπρόσδεκτη και απαραίτητη, πάντα σε προαιρετική βάση και με συνοδεία γονέων.
Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους Εκπαιδευτικούς και η συμμετοχή σε αυτή είναι προαιρετική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου