Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΑ

Οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας (Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων), σε συνεργασία με την Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, το Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και το Δημόσιο ΙΕΚ Λαμίας, σχεδίασαν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα Νεοκλασικά κτήρια της Λαμίας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων (ολιγομελείς ομάδες). Η διάρκεια του Προγράμματος είναι περίπου 2 διδακτικές ώρες και η δομή του έχει, σε γενικές γραμμές, ως εξής:

  1. Έναρξη- Σύντομη Προβολή για τα Νεοκλασικά της Λαμίας στην Δημ. Πινακοθήκη
  2. Πορεία προς τις πλατείες Ελευθερίας και Διάκου και επιτόπου μελέτη των εκεί Νεοκλασικών -Φωτογράφιση
  3. Κατάληξη στο κτήριο του Δημ. Ωδείου (αρχοντικό Χατζίσκου - Πλατή)
  4. Ξενάγηση στο κτήριο (αίθουσες με οροφογραφίες κ.α.)
  5. Μικρή συναυλία με μουσική εποχής
  6. Φύλλα Εργασίας- Κατασκευές – Λήξη προγράμματος

Από τις 4 Μαΐου στο Πρόγραμμα θα μπορούσε να ενταχθεί, ως εισαγωγή, η επίσκεψη των μαθητών στην έκθεση ζωγραφικής του κ. Παπασταμούλη, η οποία θα εκτίθεται στην Πινακοθήκη με θέμα την Κλασική Αρχαιότητα και τίτλο «Ναός, Μνημείο, Ζωγραφική».
Όσες σχολικές ομάδες ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων τηλεφωνικά ή με e-mail, για το κλείσιμο των ραντεβού. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από 09.00- 13.00 έως το τέλος του διδακτικού έτους.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων τη Δευτέρα 27 Απριλίου στο κτήριο της Πινακοθήκης Αινιάνων 6, (αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς), ώρα 19.30 μαζί με άλλες σχετικές εισηγήσεις. Όποιος εκπαιδευτικός επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει τη μικρή αυτή Ημερίδα.
Πρόγραμμα:

1.      19.30 - 19.40 Τα Νεοκλασικά στη ζωή της πόλης, Σταυρόπουλος Γιώργος (Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας)
2.      19.40 - 20.05 Νεοκλασικισμός και Νεοκλασικά κτήρια στη Λαμία, Ιφιγένεια Τριανταφύλλου (Αρχιτέκτων – Μηχανικός ΜΑ KINGSTON UK)
3.      20.05 - 20.20 Επανάχρηση διατηρητέου- κτήριο Πλατή, Αφροδίτη Πολιτοπούλου (Αρχιτέκτων – Μηχανικός, επιβλέπουσα Υπηρεσίας Πολεοδομίας Δήμου Λαμιέων)
4.      20.20 - 20.40 Παρουσίαση Εκπαιδευτικού προγράμματος, Τζένη Παπαγιανοπούλου (Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας) – Έφη Παπαευθυμίου (‘Έφορος Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου