Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ
Το «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης 1940-44» ιδρύθηκε το 2009 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας. Στεγάζεται στο Δημαρχείο Λαμίας (οδός Φλέμιγκ - κτίριο πρώην Νοσοκομείου), στο βορειοδυτικό τμήμα του ισογείου και αποτελείται από 4 αίθουσες και γραφείο- βιβλιοθήκη.
Περιέχει μια σειρά από εκθέματα (στολές, όπλα, ημερολόγια, προσωπικά αντικείμενα, λάφυρα κλπ), φωτογραφίες, χάρτες, εφημερίδες και άλλο υλικό, το οποίο αναφέρεται στην περίοδο αυτή είτε χρονολογικά είτε θεματικά.

Τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, ενόψει και της περιόδου Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, όπου κυριαρχούν κορυφαίες επέτειοι με γενικό αλλά και τοπικό χρώμα, προγραμματίζουν Ημερίδα γνωριμίας των εκπαιδευτικών με το Μουσείο.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου από 18.30 έως 19.30  και μπορούν να την παρακολουθήσουν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1. Ξενάγηση και γνωριμία με τις αίθουσες, τα εκθέματα και τη βιβλιοθήκη του Μουσείου (Τζ. Παπαγιαννοπούλου- Βασ. Μάργαρης - Γ. Αναγνώστου)
2. Σύντομη παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος (Γ. Σταυρόπουλος – Γ. Αναγνώστου)
3. Συζήτηση και απάντηση σε τυχόν απορίες
4. Παράδοση ενημερωτικού υλικού σε κάθε εκπαιδευτικό

Για την έγκαιρη και επαρκή ετοιμασία του ενημερωτικού υλικού παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο Γρ. Σχ. Δραστηριοτήτων τηλεφωνικά ή με ΦΑΞ στο 2231030647, με e-mail στο sxoldras_afth@yahoo.gr ή και τηλεφωνικά στο Μουσείο Αντίστασης (κ. Μάργαρης) στο 2231351079, έως και την Παρασκευή 30/9.

Το Μουσείο μπορούν να επισκέπτονται σχολικές ομάδες, κατόπιν προσυνεννόησης. Για τις σχολικές ομάδες που θα το επισκεφθούν, υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης από εθελοντές εκπαιδευτικούς με τη βοήθεια και της σύγχρονης τεχνολογίας.
Όσα σχολεία ενδιαφέρονται για επίσκεψη, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2231351079, 6974515424, εργάσιμες ήμερες και από ώρα 10.00 έως 13.00 (υπεύθυνος ο κ. Β. Μάργαρης).
Το Μουσείο διαθέτει και μια μικρή βιβλιοθήκη αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο μπορεί να δανείζει στα σχολεία.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της σχολικής σας μονάδας.
  
Ο   Διευθυντής Π.Ε. Φθιώτιδας
      Γκούμας Ευθύμιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου