ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

1 ΚΑΙ 2/12 ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 24/11


Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

2ΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, το ΚΠΕ Στυλίδας –Υπάτης και τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας διοργανώνει διήμερο σεμινάριο για την Οίτη, στις 11 και 12 Νοεμβρίου, με τίτλο: «Θεωρητικές προσεγγίσεις και βιωματικές δράσεις στο όρος Καλλίδρομο».
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν στους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος του Καλλιδρόμου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και  οι προοπτικές ανάπτυξής του με οδηγό της αρχές της αειφορίας.
Η πρώτη ημέρα θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Σχολείο Μώλου ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει Εργασία Πεδίου με περίπατο από τον Άνω Μπράλο στη λίμνη Καλλιδρόμου.  Για τη μεταφορά των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν θα υπάρχει λεωφορείο. Το σεμινάριο είναι χωρίς κόστος για τους εκπαιδευτικούς.
Το Πρόγραμμα γενικά έχει ως εξής:
Παρασκευή 11/11
(Δημοτικό Σχολείο Μώλου)

16:30 Αναχώρηση λεωφορείου από την Πλατεία Πάρκου, Λαμία για Μώλο
17:00 – 20.30 Εισηγήσεις από τους :
Πηνελόπη Δεληπέτρου (Δρ. Βοτανικής, ΕΔΙΠ, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Σοφία Καινούργιου (Εκπαιδευτικό – Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης), Γεωργιάδη Χρήστο, Παπαγιαννοπούλου Πολυξένη (Υπ. Σχολ. Δραστ. Β/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας),  Κουτμάνη Παναγιώτη (Υπεύθυνο ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης), Πολίτη Γεώργιο (Νομικό – Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης), Σταυρόπουλο Γεώργιο (Υπ. Σχολ. Δραστ. A/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας).
21.00 Άφιξη στη Λαμία
Σάββατο 12/11 (Εργασία Πεδίου)
09:00 Αναχώρηση για το πεδίο από πλ. Πάρκου
Βιωματικές δραστηριότητες στο πεδίο (Περίπατος από τον Οικισμό Μπράλος ως τη λίμνη Καλλιδρόμου) με εκπαιδευτές: Πηνελόπη Δεληπέτρου, Γεώργιο Λυριντζή
14:00 Επιστροφή
Σε περίπτωση κακοκαιρίας, αντί αυτής της διαδρομής, η δεύτερη ημέρα θα διεξαχθεί σε κλειστό χώρο στη Μενδενίτσα.

Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί αναλυτικό πρόγραμμα
Το σεμινάριο αποτελεί μέρος των σχετικών δράσεων του προγράμματος αφού έχει προηγηθεί η πρώτη φάση με σχετικό σεμινάριο για την Οίτη (Οκτώβριος 2014) και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σε Οίτη και Καλλίδρομο, με δωρεάν μετάβαση. Το πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης των μαθητών θα συνεχιστεί  στη διάρκεια της εφετινής σχολικής χρονιάς.
Σε όσους εκπαιδευτικούς συμμετάσχουν θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της μετάβασης στο Καλλίδρομο, παρακαλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν συμμετοχή έως την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου με e-mail ή τηλεφωνικά ή με φαξ στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων. Επειδή θα χρησιμοποιηθεί λεωφορείο (50 άτομα), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου