ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/1, 19.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ( ΥΛΙΚΟ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ)- ΚΠΕ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ- ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ



Το εκπαιδευτικό υλικό παρήχθη κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013 από το Tοπικό Δίκτυο Περιβαλλ. Εκπ/σης «Ερευνούμε το σχολείο μας, τη γειτονιά μας και ενεργούμε με όραμα το μέλλον», το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε το Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει: 
1. Θεωρητικό υλικό που άπτεται των ζητημάτων της αστικής αειφορίας, της έννοιας του ενεργού πολίτη και της αξιοποίησης Νέων Τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.
2. Παιδαγωγική πρόταση για την υλοποίηση προγράμματος Εκπαίδευσης για την Αειφορία προσανατολισμένου στη δημιουργία του ενεργού πολίτη και στο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων από τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες στο αστικό τοπίο.
3. Παρουσίαση των δράσεων που υλοποιήθηκαν από τις συμμετέχουσες σχολικές μονάδες ενδεικτικές της φαντασίας, της δημιουργικής έμπνευσης και της επιθυμίας όλων των συμμετεχόντων να συνεργαστούν, ώστε πράττοντας μαζί κάτι να αλλάξουν από την καθημερινότητά τους στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου