ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/1, 19.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ)

              Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας προτίθεται να οργανώσει βιωματικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας -σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Φθ/δας - με τίτλο: «Το σπίτι των παιδιών». Βάση του σεμιναρίου είναι εκπαιδευτικό υλικό, που επεξεργάζεται θέματα σχετικά με την παιδική επιθετικότητα- μία σημαντική παράμετρος της οποίας είναι και η ενδοσχολική βία- και την πρόληψη της. Το υλικό ακολουθεί βιωματική προσέγγιση και χρησιμοποιεί δραστηριότητες ενεργητικής μάθησης, κατάλληλες για τα παιδιά σχολικής ηλικίας.
 «Το σπίτι των παιδιών» είναι ο κόσμος των παιδιών, εκεί όπου τα ίδια τα παιδιά είναι ελεύθερα να εκφραστούν, χωρίς την κριτική των ενηλίκων. Παράλληλα το σπίτι των παιδιών μπορεί να είναι και το σχολείο τους, εκεί που συναντιούνται μεταξύ τους, επικοινωνούν, παίζουν, καβγαδίζουν και κάποιες φορές πληγώνουν το ένα το άλλο.
Τα θέματα παρουσιάζουν μια ακολουθία, έτσι ώστε αρχικά τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη διαδικασία και το πνεύμα του προγράμματος. Στη συνέχεια προχωρούν στο θέμα, συζητώντας για την επικοινωνία και τη συναισθηματική εκπαίδευση και από εκεί συνέχεια στην παιδική επιθετικότητα και τις εκφράσεις της στο σχολείο. Το πρόγραμμα κλείνει με τα δικαιώματα των παιδιών και τον αποχαιρετισμό της ομάδας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ομάδα εκπαιδευτικών 15-20 ατόμων, έχει διάρκεια 15 διδακτικών ωρών και σχεδιάζεται να διεξαχθεί την Πέμπτη και Παρασκευή 21 και 22/11 (απογευματινές ώρες) καθώς και το Σάββατο 23/11/2012 (πρωινές ώρες). Χώρος διεξαγωγής, τα γραφεία του ΚΕΠΕΝ (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων στην οδό Λεωνίδου). Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.
Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν όλες οι ειδικότητες, που διδάσκουν στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό, παρακαλούνται να το δηλώσουν, μέσω των Διευθυντών των σχολείων τους, είτε ηλεκτρονικά, στο: sxoldras_afth@yahoo.gr είτε με fax στο 2231030647, μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.  Η σχετική αίτηση καθώς και το πρόγραμμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.
Αν ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ζητούν να συμμετάσχουν ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των 20, το Κέντρο Πρόληψης προτίθεται να επαναλάβει το σεμινάριο σε ημερομηνία που θα καθοριστεί αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου