Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΠΕ ΣΤΥΛΙΔΑΣ- ΥΠΑΤΗΣ: ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΙΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ  ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ:
Το  Κ.Π.Ε. Στυλίδας-Υπάτης, στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την Αειφορία, Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για τους ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και τους εθνικούς πόρους, διοργανώνει   ημερίδα  ευαισθητοποίησης,  έξι (06) διδακτικών ωρών,  στα πλαίσια του θεματικού έτους   
 « Ενεργοί πολίτες», σε συνεργασία με το Δήμο Στυλίδας και το Σύλλογο γυναικών.
Θέμα ημερίδας:
«Ενεργοί πολίτες, ελιά και αειφορία: Από τη διατροφή στη κοσμετολογία»            
Η ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης, στο πάρκο Λαού  στη Στυλίδα, τη  Τετάρτη 19/02 /2014 και απευθύνεται στη τοπική κοινωνία. Ώρες διεξαγωγής της ημερίδας: 17:00 – 21:30

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

17.00-17.15:    Προσέλευση-Εγγραφές17.15-17.30:    Χαιρετισμοί.
17.30-17.40:    «Θεματικό έτος: Ενεργοί πολίτες- Δράσεις με κατεύθυνση την αειφορία» Παπαγεωργίου Μαρίνα, υπεύθυνη ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης
17.40-18.20:  «Ελιά και ελαιόλαδο: Νέες εξελίξεις στην νομοθεσία ελαιολάδου»                           Ομιλητής: Μπόσκου Γεώργιος, Επίκουρος  καθηγητής   Διαιτολογίας-Διατροφής του   Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
18.20-18.30:    Διευκρινιστικές ερωτήσεις
18.30-19.10:    «Παρουσίαση του διεθνούς προγράμματος μεσογειακής
                        διατροφής OMEGA (Olive Oil and Mediterranean  Molecular
                           Gastronomy)»                          Ομιλητής: Μπόσκου Γεώργιος, Επίκουρος  καθηγητής  
                           Διαιτολογίας-Διατροφής του   Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών    
19.10-19.20:     Διευκρινιστικές ερωτήσεις                                                          
19.20-19 30:     Διάλειμμα
 19.30-21.00: Βιωματικά εργαστήρια:
                          Α) «Μεσογειακή  μαγειρική με ελιά και ελαιόλαδο  και
                          προετοιμασία  διαφόρων  σνακ  μεσογειακού χαρακτήρα»,
                          Β) «Παρασκευή σαπουνιού και μελισσοκεριού με ελαιόλαδο»
21.00-21.30:    Αξιολόγηση ημερίδας  , συζήτηση.
21.30:              Λήξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου