Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

3ΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ"

        Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας προτίθεται να οργανώσει βιωματικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Ο κήπος με τις 11 γάτες»,  σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Φθ/δας.
Βάση του σεμιναρίου είναι εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο: «Αποτελεί ένα παραµύθι - εργαλείο για την πρόληψη της χρήσης ουσιών. Απευθύνεται σε παιδιά και ενδείκνυται για δραµατοποίηση. Περιέχει ιστορίες που διευκολύνουν την κατανόηση του προβλήµατος χωρίς την άµεση αναφορά στις ψυχοδραστικές ουσίες. Για να επιτευχθεί ο μακροπρόθεσμος στόχος της πρόληψης των εξαρτήσεων,  αλλά και για να μπορέσουν τα παιδιά σταδιακά να μάθουν να χειρίζονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν “Ο κήπος με τις 11 γάτες” τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν συναισθηματικά και συγκινησιακά, να ταυτιστούν με τους ήρωες-γάτες και να επιλέξουν λύσεις και συμπεριφορές. Μέσα από τα επεισόδια µε ήρωες τις γάτες µιας αυλής, βοηθά τα παιδιά να διερευνήσουν τα συναισθήµατά τους, να ανακαλύψουν τις αιτίες της αρνητικής συµπεριφοράς, να συζητήσουν για τις ψεύτικες «µαγικές» λύσεις».
Το υλικό ακολουθεί βιωματική προσέγγιση και χρησιμοποιεί δραστηριότητες ενεργητικής μάθησης, κατάλληλες για τα παιδιά σχολικής ηλικίας.
Το σεμινάριο εντάσσεται στις δράσεις του Κοινωνικού Σχολείου και απευθύνεται σε ομάδα εκπαιδευτικών 15-20 ατόμων όλων των ειδικοτήτων, που διδάσκουν στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο. Έχει διάρκεια 15 διδακτικών ωρών και σχεδιάζεται να διεξαχθεί την Πέμπτη και Παρασκευή 27 και 28/11 (απογευματινές ώρες) καθώς και το Σάββατο 29/11/2014 (πρωινές ώρες). Χώρος διεξαγωγής, τα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων στην οδό Λεωνίδου). Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.
Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό, παρακαλούνται να το δηλώσουν μέσω των Διευθυντών των σχολείων τους, είτε ηλεκτρονικά, στο: sxoldras_afth@yahoo.gr είτε με fax στο 2231030647,  μέχρι την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου.  Η σχετική αίτηση επισυνάπτεται.

Αν ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ζητούν να συμμετάσχουν ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των 20, το Κέντρο Πρόληψης προτίθεται να επαναλάβει το σεμινάριο σε ημερομηνία που θα καθοριστεί αργότερα.                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου