Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

"ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΗ"- ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜ. ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΜΙΑΣ

Η Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας σε συνεργασία με  την Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» και το Σύνδεσμο Φιλολόγων, οργανώνουν κύκλο διαλέξεων – παρουσιάσεων με τίτλο «Μιλώντας για Τέχνη». Στόχος, η αισθητική καλλιέργεια και η επαφή των συμμετεχόντων με σημαντικές περιόδους και πρόσωπα των εικαστικών τεχνών.
Οι διαλέξεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στην Κύρια αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας και θα συνοδεύονται από ψηφιακή προβολή των έργων τέχνης που θα αναλυθούν.   Θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές:
1.       Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015: «Αλέκος Κοντόπουλος, η ζωή και το έργο του διαπρεπούς Λαμιώτη ζωγράφου του 20ού αιώνα - Εκλεκτικές συγγένειες με τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο»
ώρα έναρξης: 19.00, διάρκεια παρουσίασης: 45΄
2.       Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015: «Προϊστορικοί Κυκλαδίτες καλλιτέχνες: οι πρωτοπόροι της Μοντέρνας Τέχνης»
ώρα έναρξης: 19.00, διάρκεια παρουσίασης: 45΄
3.       Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015: «Το αίτημα για ελληνικότητα και οι προσπάθειες εκπλήρωσής του από τους ζωγράφους της Γενιάς του ΄30»
ώρα έναρξης: 19.00, διάρκεια παρουσίασης: 45΄
Εισηγήτρια αυτών των διαλέξεων θα είναι η Ιστορικός Τέχνης κυρία Έφη Παπαευθυμίου (MSc. Παν/μίου Αιγαίου, Υπ. Δρ. Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών) και Έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας.
Οι διαλέξεις απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων αλλά και στο ευρύτερο κοινό και είναι δωρεάν. Σε όσους εκπαιδευτικούς παρακολουθήσουν τον κύκλο των διαλέξεων θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  τηλεφωνικά στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας (2231030647) ή με Φαξ στον ίδιο αριθμό ή με e-mail: sxoldras_afth@yahoo.gr . Μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή στην Δημ. Πινακοθήκη (τηλ. 2231046887) ή στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης 2231024705.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου