ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/1, 19.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (5 ΙΟΥΝΙΟΥ)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας συμμετέχει στην πανελλήνια δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου.
Το πρόγραμμα των  δράσεων έχει ως εξής:

Α. ΛΑΜΙΑ: παιδιά μεγάλων τάξεων δημοτικού (Δ, Ε, ΣΤ)
Αρχαιολογικός περίπατος στον περιβάλλοντα χώρου του Κάστρου Λαμίας και γνωριμία με τον οχυρωματικό του περίβολο και την ιστορία του, το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας και την Παναγία Αρχοντική (ξενάγηση και στην Παναγία Αρχοντική).
Δυνατότητα για ξενάγηση 3 ομάδων, μέχρι 50 μαθητές η καθεμία, ως εξής:
  1. Η πρώτη ομάδα (9.30 π.μ.): σημείο εκκίνησης το Κάστρο όπου θα ξεναγηθεί πρώτα στο Μουσείο και στην συνέχεια στον περιβάλλοντα χώρο του και στα τείχη. Κατόπιν θα κατέβει ως τη νότια πύλη, από όπου η ομάδα θα προωθηθεί προς την Αρχοντική.
  2. Η δεύτερη ομάδα (10.30 π.μ.), θα ξεκινήσει από την Αρχοντική. Μετά θα ανεβεί έως την περιοχή της νότιας πύλης, όπου θα γίνει ξενάγηση στον περιβάλλοντα χώρο του Κάστρου  και στα τείχη και στη συνέχεια στο Μουσείο.
  3. Η τρίτη ομάδα, (11.30 π.μ.): σημείο εκκίνησης το Κάστρο όπου θα ξεναγηθεί πρώτα στο Μουσείο και στην συνέχεια στον περιβάλλοντα χώρο του και στα τείχη. Κατόπιν θα κατέβει ως τη νότια πύλη, από όπου θα προωθηθεί προς την Αρχοντική.
Διάρκεια Προγράμματος περ. 90΄ - Δηλώσεις συμμετοχής στην κ. Φρούσσου (2231029992)

Β. ΥΠΑΤΗ: παιδιά μεγάλων τάξεων δημοτικού (Δ, Ε, ΣΤ)
Επίσκεψη στη Βασιλική στα Βαρκά και στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη, με θέμα την Παλαιοχριστιανική Βασιλική και την τέχνη των ψηφιδωτών.
Ώρα έναρξης 09.30- διάρκεια περ. 90’
Δηλώσεις συμμετοχής στην κ. Αντωνίου (2231098079)

Γ. ΝΕΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ: παιδιά μεγάλων τάξεων δημοτικού (Δ, Ε, ΣΤ)
Επίσκεψη στα μνημεία της αρχαίας πόλης της Πρόερνας (ταφικό μνημείο γεωμετρικών χρόνων, ιερό Δήμητρας Προερνίας, ακρόπολη Πρόερνας).
Ώρα έναρξης 09.30
Δηλώσεις συμμετοχής στην κ. Ψαρογιάννη (6936955140)

Δ. ΕΛΑΤΕΙΑ: παιδιά μεγάλων τάξεων δημοτικού (Δ, Ε, ΣΤ)
Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ελάτειας και γνωριμία με την ιστορία και τα μνημεία της.
Ώρα έναρξης 09.30
Δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Κουνούκλα (6944391677)

Ε. ΑΤΑΛΑΝΤΗ: παιδιά νηπιαγωγείου
Εφαρμογή εκπαιδευτικού προγράμματος ''ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ''. Τα παιδιά ενημερώνονται με τρόπο βιωματικό για όλη τη διαδρομή που ακολουθεί το αρχαιολογικό εύρημα από την αποκάλυψή του στην ανασκαφή, μέχρι την έκθεσή του στο μουσείο.
Ώρα έναρξης 09.30- διάρκεια περ. 60’
Δηλώσεις συμμετοχής στην κ. Παπαγεωργίου (6977996172)

Όσες σχολικές ομάδες παρακολουθήσουν τη δράση της Λαμίας, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στην περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου, με τίτλο «Καθ’ οδόν…», η οποία περιλαμβάνει ενδιαφέροντα ευρήματα από τις ανασκαφές που έγιναν κατά τη διάρκεια κατασκευής των  μεγάλων  δημόσιων έργων στη Φθιώτιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου