ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/1, 19.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΚΙ- ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

Το σκάκι  παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της προσωπικότητας του παιδιού και μπορεί να ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία συμβάλλοντας στην μείωση των εντάσεων στο σχολείο και στην ενίσχυση της εν γένει μαθησιακής διαδικασίας. Τη σημασία αυτή έχει αναγνωρίσει και το Υπουργείο παιδείας με την Α.Π. 63859/Γ1/25-4-2014 Υπουργική Απόφαση, με την οποία προτείνει την ένταξή του ως μία από τις δραστηριότητες στην Ευέλικτη Ζώνη.
Τα τελευταία χρόνια η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αυτή σημασία του σκακιού, έχει αρχίσει μια στενή συνεργασία με τα Σκακιστικά Σωματεία της Λαμίας. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας έχουν διοργανωθεί δυο 3ήμερα Βιωματικά Σεμινάρια ενημέρωσης των εκπαιδευτικών αλλά και μια σειρά άλλων εκδηλώσεων.  Αποκορύφωμα αυτών υπήρξε το Φεστιβάλ Σκακιού, που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2014 και στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 200 μαθητές κάθε ηλικίας και πολλοί ενήλικες.
Σειρά τώρα έχει πάρει η εκδήλωση «Το κυνήγι του Χαμένου Βασιλιά», που αφορά σκακιστικές συναντήσεις μαθητών στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας (Μακροπούλου 93) στην Λαμία. Οι συναντήσεις άρχισαν την προηγούμενη Κυριακή 17/5 (απ’ όπου και η φωτογραφία) και θα συνεχιστούν τις Κυριακές 24/5, 7/6 και 14/6/2015, με ώρα έναρξης 10:45πμ.
Δ/ντής των αγώνων έχει ορΙστεί ο κ. Γ. Παγουρόπουλος. Όσοι γονείς και μαθητές ενδιαφέρονται μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους υπεύθυνους του Ομίλου (πληροφορίες: κ. Βαϊοπούλου Γιώτα  τηλ: 6977419923) για την συμμετοχή των παιδιών τους στις υπόλοιπες συναντήσεις.
Η προσέλευση των μαθητών στην αίθουσα και η αποχώρηση από αυτή θα γίνεται με ευθύνη των γονέων. Σε κάθε συμμετέχοντα μαθητή θα απονεμηθούν έπαινοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου