Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν στην περιοχή μας δύο πανελλαδικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις για την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με την 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών. Η «Φλόγα της Αγάπης», έχει ήδη ξεκινήσει το Πανελλήνιο ταξίδι της για να μεταλαμπαδεύσει μηνύματα αλτρουισμού και να μυήσει κάθε άνθρωπο στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς ζωής στον συνάνθρωπο.
Διασχίζοντας ήδη την Ελληνική επικράτεια αλλά και γειτονικές χώρες, θα καταλήξει στις 23 Σεπτεμβρίου στην ΛΑΜΙΑ, διοργανώτρια πόλη της 28ης ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.

Η φλόγα θα περιοδεύσει στην περιοχή μας έως και την Παρασκευή 25/9 οπότε και θα αρχίσει στη Λαμία 3ήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Εθελοντισμό, με έμφαση στην Εθελοντική Αιμοδοσία. Τις μέρες αυτές (από 23 έως 25/9), διάφοροι σύλλογοι, φορείς και μεμονωμένα άτομα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία.
Η Σχολική Κοινότητα καλείται και αυτή, πάντα σε προαιρετική βάση, να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις, μεταφέροντας τα μηνύματα της αναγκαιότητας της εθελοντικής αιμοδοσίας στους μικρούς μαθητές. Η συμμετοχή των Σχολικών Μονάδων μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

1. Με ενημέρωση των μαθητών στη διάρκεια της εβδομάδας των εκδηλώσεων. (Σχετικό υλικό θα σας προωθήσει έγκαιρα το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων).

2. Η ενημέρωση των μαθητών θα μπορούσε να πάρει πιο πανηγυρικό χαρακτήρα αν η Σχολική Μονάδα δήλωνε συμμετοχή στην Λαμπαδηδρομία.
Πώς όμως μπορεί να πάρει μέρος στη Λαμπαδηδρομία ένα Δημοτικό Σχολείο ή Νηπιαγωγείο;

Επειδή είναι επικίνδυνο να βγουν οι μαθητές εκτός σχολείου, η φλόγα θα φτάσει στο προαύλιο του ενδιαφερόμενου σχολείου και εκεί θα γίνει η εκδήλωση.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από πέρυσι αρκετές Σχολικές Μονάδες είχαν πάρει μέρος στις πρόδρομες εκδηλώσεις της Αμφικτιονίας, με συγγραφή κειμένων και ζωγραφική από τους μαθητές,

Για όσες Σχολικές Μονάδες ενδιαφέρονται, δηλώσεις Συμμετοχής στο Δήμο Λαμιέων [τηλ 2231067400, από 08.00 έως 14.00].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου