ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/1, 19.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

12/10 ΕΩΣ 16/10 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Την εβδομάδα αυτή καλούμαστε Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων, ΚΠΕ και Σχολικές Μονάδες (σε προαιρετική βάση), να διοργανώσουμε ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον.
Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) για τη διευκόλυνση των Σχολικών Μονάδων προτείνει τα παρακάτω:
1. Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης προτίθεται να επισκεφθεί όσες σχολικές μονάδες (της Λαμίας και της κοιλάδας του Σπερχειού) ενδιαφέρονται, και να παρουσιάσει εκεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμά του  (τηλ. 2231059007 -κα Καστανιώτη).
2. Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού προτίθεται να επισκεφθεί ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες της περιοχής του και να παρουσιάσει εκεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμά του (τηλ. 2234023529- κος Βαρβαρήγος).
3. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας παρουσιάζει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας την έκθεση «Καθ’ οδόν- Αρχαιότητες και δημόσια έργα στη Φθιώτιδα»,  δίνοντας έμφαση σε θεματικές ξεναγήσεις σχετικά με την παραγωγή του ΟΙΝΟΥ,  με αφορμή την ανασκαφή  του αρχαίου Οινοποιείου στον Αχινό (τηλ. 2231029992- κα Ψαρογιάννη).
4. Επίσης, θα γίνονται ξεναγήσεις στην εκκλησία Παναγία Αρχοντική Λαμίας  (τηλ.  2231029992- κα Παπασταθοπούλου).
5. Το ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης έχει προγραμματίσει δράσεις σε διάφορα σχολεία.
6. Όσα σχολεία κάνουν ανακύκλωση (και είναι αρκετά) μπορούν να δώσουν έμφαση στο θέμα αυτό με απλές και βιωματικές δραστηριότητες.
7. Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων την Πέμπτη 15/10 θα ξεναγεί μαθητές  (Εργασία Πεδίου) στον Υγρότοπο του Ξεριά Λαμίας (1 μαθητική ομάδα).
8. Σας επισυνάπτουμε και κατάλογο με ταινίες περιβαλλοντικού περιεχομένου, τις οποίες μπορείτε να  παρουσιάσετε στους μαθητές.
9. Επίσης, στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων υπάρχουν οι Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων της σειράς Bamboo Bears, (δες τον επισυναπτόμενο κατάλογο 2) και οι οποίες μπορούν να δανείζονται στις σχολικές μονάδες.
10.  Αρκετό και ποικίλο πληροφοριακό και παιδαγωγικό υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μπορούν να βρουν οι συνάδελφοι στο ιστολόγιο του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων  http://sxolikesdrasthriothtes.blogspot.gr/το οποίο ενημερώνεται συνεχώς.

Όπως πάντα αναφέρουμε στα σχετικά έγγραφά μας, επειδή τέτοιου είδους δραστηριότητες δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθούν μέσα σε μια εβδομάδα, μπορούν να προγραμματιστούν και για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.  Άλλωστε το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον πρέπει να είναι συνεχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου