ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/1, 19.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Το πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες» είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας. Αποτελείται από μια σειρά τροχήλατων σάκων, που περιέχουν 20 με 25 βιβλία ο καθένας, επιλεγμένα έτσι ώστε να αποτελούν μια θεματική ενότητα. Στους σάκους περιέχονται βιβλία γνώσεων και μυθοπλασίας, που καλύπτουν διαφορετικά επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας, προσφέροντας στους/στις μαθητές/τριες τη δυνατότητα δανεισμού στο σπίτι τους ή και την δουλειά στη σχολική τάξη. 
Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Φθιώτιδα δοκιμαστικά το τελευταίο τρίμηνο της περυσινής σχολικής χρονιάς. Μετά τις θετικές εντυπώσεις που άφησε, συνεχίζει τη εφαρμογή του για δεύτερη χρονιά στα Δημοτικά Σχολεία, με δυο εκπαιδευτικούς σάκους έτοιμους  να πραγματοποιήσουν νέα αναγνωστικά ταξίδια.
Οι θεματικές ενότητες που μας εστάλησαν και θα  μπορούν να δανείζονται στα σχολεία είναι:
1.       Η ΦΙΛΙΑ
2.       Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Τα Δημοτικά Σχολεία της Φθιώτιδας που επιθυμούν να δανειστούν τους εκπαιδευτικούς σάκους, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας με ΦΑΞ (στο 2231030647) την επισυναπτόμενη αίτηση. Ως κριτήρια για το δανεισμό τίθενται: α. η έκφραση επιθυμίας για ανάληψη σχετικού με το θέμα προγράμματος μέσα στη χρονιά και β. η ημερομηνία αποστολής της αίτησης. Οι σάκοι δανείζονται για 4 εβδομάδες σε κάθε Σχολείο και η μεταφορά τους από το γραφείο του Υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων προς τα Σχολεία (και αντίστροφα) πραγματοποιείται με ευθύνη των εκπαιδευτικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου