Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Ο ΠΥΞΙΔΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΥΞΙΔΟΥΛΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας προτίθεται να οργανώσει σεμινάριο Αγωγής Υγείας -σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας - με τίτλο: «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο». Βάση του σεμιναρίου είναι εκπαιδευτικό υλικό, που επεξεργάζεται θέματα σχετικά με την ψυχοκοινωνική ανάπτυξης των παιδιών.
Η νηπιακή ηλικία αποτελεί μια κατάλληλη και γόνιμη περίοδο για την ανάπτυξη παρεμβάσεων πρόληψης, καθώς φαίνεται πως οι προσπάθειές μας σε αυτή τη φάση έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την πρόληψη μελλοντικών αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών, όπως είναι και η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.
Η υγεία των παιδιών συνδέεται άμεσα με τους σημαντικούς άλλους που πρωταγωνιστούν στη ζωή των παιδιών (γονείς, εκπαιδευτικοί) και το περιβάλλον τους. Μέσα από τη σχέση μαζί τους, το παιδί γνωρίζει τον εαυτό του, μαθαίνει να τον εκτιμά, να τον φροντίζει, μαθαίνει να ζει μαζί με τους άλλους. Ιδιαίτερα σημαντική φαίνεται να είναι η συμβολή τους στην περίοδο της προσχολικής και σχολικής ηλικίας, όπου το παιδί δομεί την αυτοαντίληψή του και διαμορφώνει το σύστημα αξιών του.
«Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο» είναι ένα δομημένο υλικό, με σαφείς στόχους και μεθοδολογία, που προσφέρει στους νηπιαγωγούς τρόπους ανάπτυξης συγκεκριμένων θεμάτων, που αφορούν στην καλλιέργεια συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών (επικοινωνία, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης) και στη διαχείριση θεμάτων ψυχικής υγείας στη νηπιακή ηλικία.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ομάδα 15-20 Νηπιαγωγών, έχει διάρκεια 30 διδακτικών ωρών και σχεδιάζεται να διεξαχθεί την Πέμπτη και Παρασκευή 8 και 9/12 (απογευματινές ώρες) καθώς και το Σάββατο 10/12/2016 (πρωινές ώρες). Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.
Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό, παρακαλούνται να το δηλώσουν είτε ηλεκτρονικά, στο: sxoldras_afth@yahoo.gr είτε με fax στο 2231023959 ή 2231030647, μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.  Η σχετική αίτηση επισυνάπτεται.
Αν ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ζητούν να συμμετάσχουν ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των 20, το Κέντρο Πρόληψης προτίθεται να επαναλάβει το σεμινάριο σε ημερομηνία που θα καθοριστεί αργότερα.

Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης


   Γκούμας Ευθύμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου