Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΚΠ/ΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ


Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λαμίας λειτουργεί ήδη η περιοδεύουσα έκθεση «ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ», η οποία και θα διαρκέσει έως 30/4/2014.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της σημασίας των φυτών στην ανθρώπινη ζωή, στις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες της πληροφορίας και της τεχνολογίας, καθώς και στη συγκρότηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Τα εκθέματα καλύπτουν τη βοτανολογία, την αρχαιολογία, τη χρήση των φυτών διαμέσου της ιστορίας, καθώς και τις λαϊκές παραδόσεις από έντεκα ευρωπαϊκές χώρες, προσφέροντας παράλληλα μια σύντομη ματιά στην ευρωπαϊκή βοτανική ιστορία.

Η ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και επικοινωνιακής της πολιτικής, έχει εκπονήσει ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και προσχολικής εκπαίδευσης και εκπαιδευτικές θεματικές ξεναγήσεις για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την γνωριμία τους με τον κόσμο των φυτών στο πλαίσιο του πολιτισμού και της ιστορίας της Ευρώπης σύμφωνα με την θεματολογία της ΄Εκθεσης άλλα και βάσει των σχετικών εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας.

Τα σχολεία της Φθιώτιδας και Ευρυτανίας όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένων και των νηπιαγωγείων και των σχολείων ειδικής αγωγής, προσκαλούνται να επισκεφθούν την έκθεση μετά από έγκαιρο προγραμματισμό. Δηλώσεις συμμετοχής ημέρες και ώρες γραφείου ( τηλ.: 2231029992 κ. Σ. Δημάκη, κ. Κ. Ψαρογιάννη).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου