ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/1, 19.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 30ης Εκπ/κής Περιφέρειας κ. Β. Μιχαηλίδου και η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) οργανώνουν Επιμορφωτική Βιωματική Ημερίδα με θέμα: «Το αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι και η παιδαγωγική αξιοποίησή του στην τάξη». Το θέμα θα εισηγηθεί η κ. Μαρία Πετκανοπούλου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας.
Κύριος σκοπός της Ημερίδας είναι οι συμμετέχοντες να προσεγγίσουν το αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι ως μια εκπαιδευτική πρακτική, η οποία υποστηρίζει και εμπλουτίζει ένα δημιουργικό περιβάλλον μάθησης, όπου η φαντασία συνδέει τη γνώση με το παιχνίδι και συμβάλλει στην ανάπτυξη πολλών νοητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων (συνεργασίας, σχεδιασμού, δημιουργικής ικανότητας κ.α.).
Στόχοι της Ημερίδας είναι να αναδείξει:
1. την αξία του παιχνιδιού και το ρόλο του στην ανάπτυξη του παιδιού
2. τρόπους για να κατασκευάσουν ομαδικά τα δικά τους επιτραπέζια παιχνίδια
2. τρόπους με τους οποίους μπορούν να τα εντάξουν στην εκπαιδευτική διαδικασία

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ειδικό Δημ. Σχολείο Λαμίας (Γρεβενών και Μπελογιάννη- Παγκράτι), την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και από ώρα 17.30 έως 20.30. Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων καθώς οι προτάσεις της εισηγήτριας για κατασκευή και χρήση επιτραπέζιων παιχνιδιών αφορούν σχεδόν όλα τα  μαθήματα. Σε όσους συμμετάσχουν θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Οι συμμετέχοντες προτείνουμε να φέρουν μαζί τους: ψαλίδι, κόλλα, χαρτιά κανσόν μεγάλα, μαρκαδόρους, καπάκια, φελλούς.


Πρόγραμμα Ημερίδας:
  • 17.15 - 17.30 Προσέλευση – εγγραφές
  • 17.30 - 17.40 Χαιρετισμοί
  • 17.40 - 18.40 Μαρία Πετκανοπούλου: Το αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι και η παιδαγωγική αξιοποίησή του στην τάξη.
·         18.40 - 19.00 Διάλειμμα
  • 19.00 - 20.30 Εργαστήρια
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας, την οποία θα ανοίξετε ακολουθώντας τον παρακάτω υπερσύνδεσμο και δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, σχολική μονάδα και ειδικότητα: http://goo.gl/forms/SptErDaS86

Μπορείτε επίσης να δηλώνετε συμμετοχή στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων είτε τηλεφωνικά ή με Φαξ στο 2231030647 είτε με e-mail:  sxoldras_afth@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου