Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ"

ΘΕΜΑ: «Βιωματικό Σεμινάριο: Το σκάκι στην Παιδαγωγική Διαδικασία»
ΣΧΕΤ: ΑΠ 63859/25-4-2014/ΥΠΑΙΘ 


Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολ. Δραστηριοτήτων) σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Λαμίας διοργανώνουν 2ήμερο σεμινάριο, με θέμα «Το Σκάκι στην Παιδαγωγική Διαδικασία», διάρκειας 12 διδακτικών  ωρών, το οποίο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η συζήτηση, ενημέρωση και εφαρμογή πρακτικών σχετικά με την εκπαιδευτική αξία του πνευματικού αυτού παιχνιδιού και του ρόλου που μπορεί να παίξει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών. Υπενθυμίζουμε ότι με το παραπάνω σχετικό το Σκάκι μπορεί να αποτελέσει δραστηριότητα στην Ευέλικτη Ζώνη των Δημ. Σχολείων.
Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Σκακιστικής Ακαδημίας Λαμίας, Μακροπούλου 93 (Α΄ ΚΑΠΗ Λαμίας) στις παρακάτω ημερομηνίες: Τετάρτη 25/11: 17.30 - 21.30 (19.00 -19.15 διάλειμμα) και Πέμπτη 26/11: 17:30 – 21:30 (19.00 -19.15 διάλειμμα)
Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν, με βιωματικό τρόπο, είναι:

Α. ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ - ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β. ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΣΚΑΚΙ - ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ- ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΔΟΜΗ – ΑΓΩΝΕΣ  
Γ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΩ ΕΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ- ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ 
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και θα απονεμηθεί από την Ε.Σ.Σ.Κ.Ε το «Πτυχίο Προπονητή Σκακιού Α’ Βαθμού».
Δηλώσεις συμμετοχής (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, σχολική μονάδα) έως και Τρίτη 25/11 στο Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων με e-mail (sxoldras_afth@yahoo.gr), φαξ ή και τηλεφωνικά στο 2231030647.
Όσοι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το αντίστοιχο περυσινό σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν ξανά τη δεύτερη μέρα που περιλαμβάνει εκμάθηση και πρακτική εξάσκηση στο σκάκι. 

Ο Αν. Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης

Ευθύμιος Γκούμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου