ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/1, 19.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ


Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων), η Σχολική Σύμβουλος 30ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κ. Βασιλική Μιχαηλίδου και ο Δήμος Λαμιέων (Δημοτική Πινακοθήκη Αλέκος Κοντόπουλος και Εικαστικά Εργαστήρια), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), σκοπεύουμε να διοργανώσουμε έκθεση μαθητικής εικαστικής δημιουργίας με θέμα:  «Διαβάζω και δημιουργώ: Εικαστικές δημιουργίες με αφορμή τα παιδικά βιβλία».   Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αρχαίας Αγοράς» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας (Αινιάνων 6) και θα διαρκέσει από 4 έως 10 Απριλίου.
Στην έκθεση μπορούν να πάρουν μέρος όλα τα Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης, σε προαιρετική βάση, δημιουργώντας ομαδικά εικαστικά έργα της επιλογής τους. Οι όροι συμμετοχής είναι οι παρακάτω:

  1. Η συμμετοχή είναι προαιρετική και δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.
  2. Η τεχνική και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν αφορούν όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, πλαστική, κατασκευές, μικτές τεχνικές κ.α.). Η επιλογή τεχνικής και υλικού ανήκει στα σχολεία.
  3. Θα πρέπει να αποτελούν συλλογικές  δημιουργίες.
  4. Το θέμα τους να προκύπτει από την ανάγνωση ενός ή/ και περισσότερων παιδικών βιβλίων (ήρωες, σκηνικά, παρεμβάσεις στην πλοκή, τεχνικές εικονογράφησης, κλπ), ο τίτλος του έργου και το νηπιαγωγείο  να αναγράφονται διακριτικά και σε εμφανές σημείο.
  5. Κάθε Νηπιαγωγείο μπορεί να συμμετάσχει με 1 ομαδικό έργο ανά τμήμα.
  6. Οι διαστάσεις των έργων να μην ξεπερνούν το 1μ. X  1μ.
  7. Στο πίσω μέρος του έργου να αναγράφονται τα ονόματα των εκπαιδευτικών και των δημιουργών μαθητών/τριών που συνεργάστηκαν καθώς και του/της εξωτερικού επισκέπτη/τριας που, πιθανά, να προσκληθεί για να προσφέρει τη βοήθειά του/της στη διεξαγωγή εικαστικού εργαστηρίου στην τάξη.
Τα έργα πρέπει να παραδοθούν ως τις  24 Μαρτίου στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ή στο Γραφείο Σχολικής  Συμβούλου Π.Α. Για κάθε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεση των συναδέλφων. Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στα e-mail: bmihxr@gmail.com  ή   geostavro@gmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια: